latinica  ћирилица
23/11/2017 |  22:55 | Аутор: РТРС

Трамп: Америчка војска се бори да би побиједила

Амерички предсједник Доналд Трамп захвалио је војсци САД на залагању, истакавши да Америка "заиста побјеђује своје непријатеље" и да се "о томе поново прича".
Доналд Трамп (фото:youtube) - Фото: Screenshot/YouTube
Доналд Трамп (фото:youtube)Фото: Screenshot/YouTube

Трамп, који Дан захвалности прославља у свом приватном клубу на Флориди, рекао је припадницима војске путем видео-линка да су у Авганистану и против Исламске државе постигли више напретка под његовим надзором него што је то био случај у годинама претходне администрације, преноси АП.

- Сви причају о напретку који сте постигли у неколико протеклих мјесеци. О нама се поново прича као о оружаним снагама, заиста побјеђујемо - рекао је Трамп Борбеном тиму Прве бригаде 82. ваздухопловне дивизије чији припадници изводе операције у Кандахару у Авганистану.

Трамп је рекао и да се америчка војска "више не бори само да би се кретала унаоколо, већ да би побиједила".

Говорећи о 74. експедиционој борбеној дивизији базираној у ваздухопловној бази Инџирлик у Турској, Трамп је наговијестио да администрација његовог претходника Барака Обаме није дозвољавала војницима на терену да раде свој посао.

- Кажу да смо постигли више напретка против Исламске државе него што су они успјели у годинама претходне администрације. А то је зато што вас ја пуштам да радите свој посао - истакао је он.

Трамп се данас, на пригодним скуповима и на Твитеру, хвалио и кад је ријеч о економским успјесима постигнутим откако је он дошао на власт.

Амерички предсједник и прва дама Меланија посјетили су раније данас станицу Обалске страже у мјесту Ривијера Бич на Флориди, гдје је Трамп више пута похвалио Обалску стражу због ангажовања у отклањању посљедица урагана "Харви" у Тексасу.

- Какав сте само посао обавили - рекао је Трамп, пренијела је америчка агенција.

Доналд и Меланија Трамп обезбиједили су ручак за мушкарце и жене који проводе Дан захвалности на станици код Трамповог клуба Мар-а-Лаго, укључујући сендвиче са ћуретином, колаче, корпе са воћем и другу врсту хране.

Трамп је, такође, похвалио супериорност америчке војне опреме, нарочито скривеног ловца Ф-35 "који увијек побјеђује", истакавши да настоји да осигура да опрема коју САД продају другим земљама, чак и савезницима, не буде добра као она која се налази на америчкој територији.

- Увијек кажем - нека наше буде малчице боље - рекао је он, закључивши да се "са савезницима никад не зна" и да се "савезник може и преобратити".

Извор: Танјуг