latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:16 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Подршка Новог Сада кандидатури Бањалуке за Европску пријестоницу културе

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да овај град апсолутно подржава кандидатуру Бањалуке за Европску пријестоницу културе и да ће радо пренијети сва искуства у вези са апликацијом за ову титулу.
Подршка Новог Сада кандидатури Бање Луке за европску пријестоницу културе (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Подршка Новог Сада кандидатури Бање Луке за европску пријестоницу културе (Foto: banjaluka.rs.ba)

"Поносни смо и почаствовани што ће наш тим, који је изнио побједу за Нови Сад, бити уз Бањалуку и градоначелника Радојичића", рекао је Вучевић новинарима након састанка Радојичићем.

Он је истакао да у граду на Врбасу види једну сасвим нову, позитивну и храбрију атмосефру.

"Видим да су градски оци спремни да крену напријед, да Бањалука буде град какав заслужује, да буде и да постане лидер у овом региону у неким стварима", рекао је Вучевић.

На састанку је истакнуто да Бањалука и Нови Сад могу размијенити много искустава, од оних у области комуналне инфраструктуре и услуга, па до спорта, других догађаја, манифестација и могућности регионалног умрежавања.

"Посебно желим да истакнем да наши пријатељи из Новог Сада раде са бањалучким тимом на апликацији за Европску пријестоницу културе 2024. године. С обзиром на то да је Нови Сад Европска пријестонице културе 2021. године, оно што су они прошли у том процесу за нас је заиста изванредно искуство", рекао је Радојичић.

Он је истакао да Бањалука и Нови Сад имају много прилика за сарадњу и за будуће контакте по различитим линијама.

Извор: Срна