latinica  ћирилица
27/04/2024 |  09:34 ⇒ 09:46 | Аутор: РТРС

Илић: Ускоро 21 конкурс за производњу краткометражних и дугометражних филмова (ВИДЕО)

Аудио-визуелни центар Републике Српске организовао је дводневну манифестацију "Кроз објектив дебитанта!" на којој су приређене дискусије, сесије и филмске пројекција, а један од гостију данас ће бити Зоран Јанковић из "Кошутњак филма", продуцент филмова "Усековање" и "Јорговани".
Ања Илић и Милош Пушић - Фото: РТРС
Ања Илић и Милош ПушићФото: РТРС

- Жеља нам је да кроз низ дискусија и интерактивних сесија, те филмске пројекције, свим учесницима пружимо простор за конструктиван дијалог, размјену искустава и идеја, те стварање трајних веза које ће надмашити границе овог догађаја. У прошлој години смо велику пажњу посветили развоју пројеката и у овој години очекујемо прве дебитантске филмове - рекла је в.д. директора Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић у нашем Јутарњем програму.

У оквиру догађаја представљена је и Аполон платформа, онлајн стиримнг платформа, а о њиховим могућностима говорили су Игор Турчиновић, директор PFI Studios из Београда и Драган Јеличић, директор Филмског програма РТВ Пинк.

Илићева је најавила да ће ове године Аудио-визуелни центар Републике Српске отворити 21 конкурс са производњу дугометражног и краткометражног документарног филма и дуго очекивани конкурс за дуги цјеловечерњи играни филм.