latinica  ћирилица
24/10/2017 |  13:29 | Аутор: РТРС

Вучић позвао Загреб да посвети већу пажњу положају српске мањине

Предсједник Србије Александар Вучић примо је данас акредитивно писмо новог хрватског амбасадора у Београду Гордана Бакоте и том приликом позвао хрватски државни врх да поклони већу пажњу положају српске националне мањине у Хрватској.
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic)Фото: РТРС

Вучић је рекао да је Србија спремна да још више уради за хрватску националну мањину у Србији, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Он је нагласио да је потребно да се интензивира рад мјешовитих комисија за рјешавање отворених питања, за чији рад је Србија именовала националног координатора.

Вучић и Бакота изразили су очекивање да ће, упркос питањима која оптерећују односе двије земље, бити испуњен дио обавеза из Декларације о унапређењу односа и рјешавању отворених питања, која је потписана прошле године.

На састанку је констатовано да је неопходно што прије реализовати званичну посјету предсједника Србије Александра Вучића Хрватској јер ће она имати значајан утицај на развој сарадње и побољшање политичке атмосфере између двије земље, наводи се у саопштењу.

Бакота је рекао да Хрватска цијени све што Србија ради за хрватску националну мањину и да управо мањине могу да буду мост сарадње.

Он је Вучићу пренио поздраве предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић и премијера Андреја Пленковића.

Извор: Срна