latinica  ћирилица
24/10/2017 |  12:01 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Марибор подржао кандидатуру Бањалуке за европску пријестоницу културе

Марибор ће пружити несебичну помоћ Бањалуци да се што успјешније припреми за номинацију за Европску пријестоницу културе 2024. године, најавио је градоначелник тог словеначког града Андреј Фиштравец у разговору са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.
Игор Радојичић и Андреј Фиштравец - Фото: СРНА
Игор Радојичић и Андреј ФиштравецФото: СРНА

Радојичић и Фиштравец данас су у Бањалуци размијенили искуства у вези са номинацијом, пошто ће овај словеначки град бити Европска пријестоница културе 2020. године, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је упознао мариборског градоначелника са намјером Бањалуке да у предстојећим новогодишњим празницима понуди бројне туристичке садржаје, примамљиве и гостима из Словеније, који су, по свим статистикама, једни од најбројнијих посјетилаца града на Врбасу.

Договорено је да Бањалука своју туристичку понуду, са посебним акцентом на новогодишњим догађајима, већ наредног мјесеца представи и у Марибору, у оквиру настојања да привуче што више словеначких туриста.

Радојичић је нагласио да ће Бањалука за предстојеће новогодишње празнике имати атрактивну туристичку понуду, те изразио очекивање да ће словеначки туристи поново бити једни од најбројнијих у граду.

Он је истакао да је Бањалука ове године покренула процес туристичког брендирања и развоја потенцијала у овој области, наглашавајући да, када је ријеч о туризму, постоји велики простор за напредак.

Извор: СРНА