latinica  ћирилица
21/10/2017 |  11:33 | Аутор: РТРС

Градишка: Одржана комеморација Саши Машићу

У Градишци је данас одржана комеморација поводом смрти предсједника Савеза невладиних организација Рома Републике Српске и одборника Скупштине општине Градишка Саше Машића.
Градишка: Комеморација Саши Машићу - Фото: СРНА
Градишка: Комеморација Саши МашићуФото: СРНА

Предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић рекао је да су Машићев рад у организацијама на локалном, републичком и државном нивоу препознали његови сународници и припадници других народа, па је као кандидат националних мањина два пута заредом био биран за одборника у Скупштини општине Градишка.

Комеморацији су, осим чланова породице Машића, присуствовали начелник општине Градишка Зоран Аџић, министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђо Крчмар, посланик у Народној скупштини Републике Српске Славко Дуњић, одборници у Скупштини општине Градишка и предствници локалне управе.

Машић је у оквиру Удружења Рома "Градишка" имплементирао више пројеката, а у оквиру рада Савјета Рома БиХ, те Одбора за Роме при Савјету министара БиХ допринио је заговарању измјена законске регулативе с циљем остварења и заштите права Рома у БиХ.

Машић је преминуо 19. октобра у 64. години након дуже болести. Сахрана је ће бити обављена сутра у 14.00 часова на ромском гробљу у Ровинама.

Извор: Срна