latinica  ћирилица
16/10/2017 |  18:53 | Аутор: РТРС

Јевтић - Апостолова: Заједница српских општина није политичко питање

Потпредсједник Владе самопроглашеног Косова Далибор Јевтић рекао је у разговору са шефом канцеларије ЕУ у Приштини Наталијом Апостоловом да је ЕУ најзначајнији партнер Министарства за заједнице и повратак и да заједницу српских општина треба формирати, не због политике, већ због бољег живота.

Захваљујући за досадашњу подршку, Јевтић, који је и министар за заједнице и повратак, истакао је да ће многе расељене породице добити кров над главом захваљујући помоћи ЕУ и да се затварање колективних центара не може обавити без те подршке.

Јевтић је упозорио да Срби и други мањински народи на Космету имају много проблема и да се рјешења не могу наћи, уколико се не укључе све институције, саопштено је из Министарства за заједнице и повратак.

"Неопходно је да све институције преузму дио одговорности у рјешавању бројних спорних питања", рекао је Јевтић, истичући да је подршка и помоћ Канцеларије ЕУ и те како важна и значајна.

Јевтић и Апостолова су се сагласили да је потребно што прије формирати заједницу српских општина у складу са договором из Брисела, јер како је оцијењено "ово питање не смије бити предмет политичких препуцавања".

Апостолова је обећала снажну подршку Министарству за заједнице и повратак и напорима да се проблеми са којима се суочавају повратници и расељени што прије ријеше.

Извор: Срна