latinica  ћирилица
16/10/2017 |  16:31 | Аутор: РТРС

Пленковић одговорио Тодорићу: Није политички прогон

Премијер Хрватске Андреј Пленковић одбацио је тврдње оснивача Агрокора Ивице Тодорића да се у случају посрнулог концерна ради о политичком прогону.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

Поводом данашњих хапшења у афери "Агрокор", Пленковић је рекао да као премијер неће коментарисати полицијске и правосудне процесе.

Он је, међутим, рекао да се Влада у посљедњих десет мјесеци, од када се сазнало за проблеме у Арокору, понашала одговорно и да и даље стоји иза Лекс Агрокора који је омогућио ванредну управу у том концерну.

Пленковић је поново негативно одговорио на питање новинара је ли дошло вријеме да се министар финансија Здравко Мартић, који је на ту функцију дошао са мјеста извршног директора у Агрокору, повуче.

Претреси су почели јутрос уласком полиције у Кулмерове дворе, резиденцији породице Тодорић. На мети истраге су особе које су биле на челу Агрокора прије доласка ванредне управе.

Према доступним информацијама, чланови породице Тодорић, који су обухваћени истрагом, налазе се у иностранству.

Оснивач концерна Ивица Тодорић поручио је јутрос путем свог блога да ће бити доступан хрватским правним институцијама и оцијенио да се против њега води политички процес.

Адвокат његовог сина Анте Тодорића потврдио је за Н1 да се његов клијент налази у Лондону и да је прије мјесец дана одјавио пребивалиште у Хрватској. Адвокат тврди да старији син Ивице Тодорића није у бјекству и да ће, када добије позив, бити доступан хрватском правосуђу.

Извор: Агенције