latinica  ћирилица
21/09/2017 |  15:03 | Аутор: РТРС

Окончана ревизија финансија политичких странака за 2015.

Централна изборна комисија БиХ примила је на знање информацију о извршеном прегледу, контроли и ревизији финансијских извјештаја политичких странака за 2015. годину, са налазима ревизије.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Извјештаји о извршеној ревизији финансијских извјештаја политичких странака за 2015. годину, са налазима ревизије, биће доступни јавности до краја дана на веб-страници Централне изборне комисије БиХ, www.избори.ба, саопштено је из ЦИК-а.

Из ове комисије наводе да ће у наредном периоду ЦИК БиХ, у складу са својим надлежностима, покренути поступке утврђивања одговорности политичких странака за кршење закона у случајевима гдје је то у поступку ревизије утврђено.

ЦИК подсјећа да је у складу са Законом о финансирању политичких странака, политичка странка дужна да јавно прикаже поријекло и начин утрошка средстава прикупљених током протекле календарске рачуноводствене године.

Завршни рачун и финансијски извјештај у којем се подробно наводе извори прихода, подаци о физичким и правним лицима која су дала добровољне прилоге, те подаци о намјени, односно активностима за које су средства утрошена, јавни су документи и објављују се на веб-страници политичке странке.

Извор: Срна