latinica  ћирилица
21/09/2017 |  14:09 | Аутор: РТРС

Клуб Хрвата: Осуђујемо криминализовање хрватских званичника

Клуб делегата хрватског народа у Дому народа парламента Федерације БиХ оштро је осудио, како кажу, константно криминализовање хрватских званичника, прије свих предсједавајућег овог дома Лидије Брадаре и чланова њеног кабинета.
Дом народа Парламента ФБиХ - Фото: СРНА
Дом народа Парламента ФБиХФото: СРНА

"Ми смо оцијенили да је, с обзиром на комплексну политичку ситуацију, крајње непримјерена и неодговорна вишемјесечна медијска хајка на овај дом, првенствено на хрватске делегате, али и све друге", саопштено је из Клуба.

Они наводе да су поједини медији у посљедњих неколико мјесеци износили нетачне, непровјерене, а посебно недоказане тврдње које крајње дискриминишу наведене особе, с циљем нарушавања њиховог интегритета.

Из Клуба кажу да их посебно забрињава кориштење информација, тачније навода од "неименованих извора", који долазе из парламента ФБиХ или, конкретније, Дома народа.

"Крајње је непримјерено, па чак и недозвољено изношење било каквих личних података у вези са делегатима без њиховог допуштења, па чак и знања, а посебно намјерно пуштање одређених службених аката у јавност", поручили су из Клуба делегата хрватског народа.

У вези са посљедњим медијским нападом који се догодио прије неколико дана, из овог клуба тврде да ниједан делегат из Клуба Хрвата не прима дупли паушал, нити да злоупотребљава неко од својих законом предвиђених права.

"С обзиром на унитаристичке концепције и жељу одређених делегата да се Дом народа укине, позивамо их да врате мандате јер није у реду да представљају некога и сједе у институцији за коју сматрају да није потребна", наведено је у саопштењу.

Извор: Срна