latinica  ћирилица
19/09/2017 |  13:50 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Голић: "Делта Планет" се гради планираном динамиком (ВИДЕО)

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да се радови на изградњи шопинг центра "Делта Планет", инвестицији вриједној 70 милиона евра, изводе планираном динамиком.
Бањалука - обилазак градилишта - Фото: СРНА
Бањалука - обилазак градилиштаФото: СРНА

Голићева, која је са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и представницима инвеститора "Делта холдинг" из Београда обишла градилиште, рекла је новинарима да ће од реализације оваквог капиталног пројекта користи имати не само грађани Бањалуке, већ и цијеле Српске, као и гости који долазе у овај град.

Она је навела да реализација овако великог пројекта представља изазов за институције које су укључене у издавање одређених одобрења, без којих не би било реализације пројекта.

"Као ресорни министар, посебно сам задовољна тиме што овдје имамо свакодневно ангажованих 200 радника. Ово ће практично бити мали град у којем ће бити смјештени многи садржаји. Очекујемо да радови буду готови до септембра наредне године, када се очекује технички пријем", истакла је Голићева.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је да пројекат изградње Делтиног шопинг мола напредује добро и да се грађевински радови одвијају "одличним темпом".

"Град Бањалука може бити задовољан јер добијањем овог садржаја ми идемо ка концепту регионалног центра", каже Радојичић.

Он је додао да ће, са највећим шопинг молом у БиХ, Бањалука имати садржај који ће привлачити купце и госте из цијеле регије, што се уклапа у стратешке планове развоја Бањалуке као главног града и регионалне пријестонице.

"Од овога имамо вишеструку корист, од прихода који се остварују за уређење грађевинског земљишта и ренте, па до отварања нових радних мјеста, којих ће бити око 2.000", навео је Радојичић.

Он је истакао да је ово највећа појединачна приватна инвестиција у Бањалуци у овом тренутку.

Виши потпредсједник за оперативне послове "Делта холдинга" Дејан Јеремић захвалио је на посјети високим званичницима Владе Републике Српске и града Бањалука, те нагласио да тиме потврђују отвореност Републике и Града за долазак инвеститора.

"Као што смо најавили крајем јуна, када је постављен камен темељац, данас потврђујемо да реализација овог пројекта иде према плану и на јесен 2018. године Бањалука и цијели регион ће добити модеран шопинг мол који ће бити центар окупљања, са много нових садржаја", каже Јеремић.

Тржни центар имаће површину од 62.800 метара квадратних. У оквиру шопинг мола наћи ће се велики број нових радњи, а шопинг мол ће у свом саставу имати и велики биоскоп са пет сала, као и супермаркет, дио са ресторанима и 1.000 паркинг мјеста.

Извор: Срна