latinica  ћирилица
18/09/2017 |  20:26 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Именовани нови чланови Колегијума директора Института за нестале

У нови Колегијум директора Института за нестала лица БиХ вечерас су именовани Амор Машовић, Марко Јуришић и Никола Перишић, изјавио је предсједник Привременог управног одбора тог института Шимун Новаковић.
Институт за нестале - кандидати за директора - Фото: РТРС
Институт за нестале - кандидати за директораФото: РТРС

Новаковић је рекао новинарима након сједнице да је разријешен стари сазив којег су чинили Амор Машовић, Милутин Мишић и Марко Јуришић. Према његовим ријечима, за одлуку о разрјешењу старог сазива и именовању новог сазива Колегијума директора гласало је пет чланова Привременог управног одбора, док је један био уздржан. Шимуновић је напоменуо да на вечерашњој сједници Привременог управног одбора Института за нестала лица БиХ није прихваћена оставка члана тог одбора Момира Шкиљевића.

"Шкиљевић је данас упознао Управни одбор о својој оставци. Нисмо је прихватили и наставили смо одлучивање у складу са пословником о раду Управног одбора, гдје је тачно прописана процедура како се доносе одлуке", рекао је Новаковић.

Он је нагласио да је Привремени управни одбор Института без тог гласа имао легитимитет за доношење одлука који подразумјева да се унутар већине оствари најмање по један глас из сваког од конститутивних народа.

Најављено је да ће чланови новог сазива Колегијума директора ступити на дужност до краја седмице док стручне службе Института за нестала лица БиХ ураде неопходна документа.

Извор: СРНА