latinica  ћирилица
18/09/2017 |  08:42 | Аутор: РТРС

Вучић од данас у Њујорку

Предсједник Србије Александар Вучић боравиће од данас до 22. септембра у Њујорку, гдје ће учествовати на 72. засједању Генералне скупштине УН.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Вучић ће се, током боравка у САД, обратити Генералној скупштини УН и учествовати на презентацији Глобалног пакта о заштити животне средине у организацији предсједника Француске Емануела Макрона.

Предсједник Србије присуствоваће и Самиту о одрживом развоју Свјетског економског форума и Пословном форуму "Блумберг глобал", саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Предвиђен је и низ билатералних састанака.

Најављено је да ће се Вучић састати са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, предсједавајућим Генералне скупштине УН Мирославом Лајчаком, министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим.

Он би требало да се састане и са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, Египта Абделом Фатахом Ел-Сисијем, Белгије Шарлом Мишелом, премијером Норвешке Ерном Солберг, првим замјеником помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Елизабет Милард, чланом Извршног одбора Свјетског економског форума Филипом Резлером.

"Све што ће се збивати у Њујорку покушај је даљег утемељивања стабилности и безбедности региона, са циљем да можемо брже да се развијамо", рекао је раније Вучић.

Извор: СРНА