latinica  ћирилица
15/09/2017 |  21:31 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

ИД преузела одговорност за напад у Лондону

Екстремистичка организација ИД преузела је одговорност за данашњи напад на воз у подземној жељезници у Лондону, у коме је повријеђено 29 особа. Саопштење о преузимању одговорности, објавила је новинска агенција Исламске државе Амак, пренијела је агенција Ројтерс.
Лондон - експлозија (Фото: Twitter) -
Лондон - експлозија (Фото: Twitter)

Британска служба безбједности идентификовала је осумњиченог за умијешаност у напад на воз у Лондону уз помоћ снимака са сигурносних камера, јавио је “Скај њуз“, цитирајући снаге безбједности.

“Извори у служби безбједности наводе да су идентификовали осумњиченог уз помоћ сигурносних снимака“, преноси извјештач “Скај њуза“.

У јутрошњем инциденту у возу на лондонској метро станици “Парсонс грин“, који је полиција прогласила за терористички акт, повријеђено је 29 особа.

Дио људи задобио је опекотине, а дио је повријеђен у гужви која је почела када су путници у паници почели да бјеже од мјеста експлозије.

Ниво опасности од тероризма подигнут је на "критично"

Ниво опасности од тероризма у Великој Британији подигнут је на "критично" што значи да постоји непосредна опасност од новог напада, рекла је вечерас британски премијер Тереза Меј.

Она је рекла да је ниво опасности подигнут са "озбиљно" на "критично".

Извор: Спутњик/Срна