latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:57 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор за све ухапшене у акцији "Треска"

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за свих 13 лица ухапшених у акцији "Треска" због сумње да су, као припадници организоване групе, набављали, препакивали и продавали канабис и спид.
Кантонални суд Сарајево (Фото:novi.ba) -
Кантонални суд Сарајево (Фото:novi.ba)

Портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић изјавила је Срни да је притвор одређен због опасности од утицаја на свједоке, прикривања доказа и опасности од понављања кривичног дјела.

У акцији су приведени Мирза Тантула /26/ и његова невјенчана супруга Елвира Тахировић /22/, Ведран Јањић /28/, Амер Муратовић /20/, Ведад Вишњић /26/, Мирела Батуш /29/, Дино Хасета /22/, Един Мекић /37/, Адис Бучан /34/, Елвир Подруг /43/, Сенад Пендек /29/, Хајро Бегановић /53/ и Фахрудин Велић.

Приликом претреса више локација у акцији "Треска", која је изведена у сриједу, 13. септембра, пронађено је око 2,5 килограма амфетамина, око два килограма канабиса, извјесна количина ватреног оружја и муниције, један путнички аутомобил, мобилни телефони и СИМ картице, те други предмети који потичу из овог кривичног дјела.

Извор: СРНА