latinica  ћирилица
15/09/2017 |  09:06 | Аутор: РТРС

Чолак: Декларација не може проћи у Дому народа

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бариша Чолак оцијенио је потпуно непотребном одлуку Представничког дома у вези са пељешким мостом и изразио увјерење да оваква декларација не може проћи у Дому народа.
Бариша Чолак - Фото: РТРС
Бариша ЧолакФото: РТРС

"Али је сасвим извјесно да може проћи једна друга декларација, посве другачијег садржаја", рекао је Чолак за загребачки "Вечерњи лист" издање за БиХ, не износећи више детаља о декларацији о којој би се могао изјашњавати Дом народа.

Према Чолаковим ријечима, декларација Представничког дома којом се од Хрватске тражи да обустави активности на изградњи пељешког моста непотребна је и само подиже напетости.

"Заправо је најлошије што се не рјешавају најважнија питања у БиХ", истакао је Чолак и додао да се оваквим одлукама само још више удаљава од могућих компромиса.

Предсједавајући Дома народа сматра да је декларација о пељешком мосту, која је усвојена без подршке хрватских посланика, донесена у добром дијелу у сврху предизборне кампање и да иза тога стоје неки други интереси.

"Није добро што што су у Представничком дому превладале поруке да пељешки мост штети БиХ, што нема везе са здравим разумом", закључио је Чолак.

Извор: СРНА