latinica  ћирилица
13/09/2017 |  15:31 ⇒ 18:17 | Аутор: РТРС

Требиње: Због паркирања по тротоарима појачане полицијске контроле (ВИДЕО)

Упркос чињеници да у граду постоји довољан број паркинг мјеста, многи Требињци мјесто за возила проналазе на троарима у центру града. Осим што чине прекршај, возачи на овај начин угрожавају и пјешаке.
Требиње - паркирање по тротоарима - Фото: РТРС
Требиње - паркирање по тротоаримаФото: РТРС

У појединим улицама у центру Требиња због паркираних возила немогуће је ходати тротоаром. За собраћајни знак који забрањује паркирање, изгледа, нико не мари. Паркира се гдје ко стигне и гдје се укаже слободно мјесто.

Осим што чине прекршај, несавјесни возачи истовремено угрожавају и пјешаке који су због заузетог тротоара приморани да ходају по улици.

Разлог све учесталијег непрописног паркирања, сматрају у полицији, јесте већа цијена паркинга. У плану је, кажу, предузимање нових мјера, како би се ријешио овај проблем, који је у Требињу све израженији.

Жарко Лакета, начелник ПУ Требиње, истиче да је у плану је да се уради вертикална и хоризонтална сигнализација, те саобраћајни знаци којих нема у појединим улицама.

Због непрописног паркирања и угрожености пјешака, из Полицијске управе Требиње поручују да ће у наредном периоду бити појачане полицијске контроле.