latinica  ћирилица
13/09/2017 |  07:53 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Данас скупштински Колегијум и наставак сједнице Парламента Српске (РТРС плус, 12.00)

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одржаће данас сједницу, након чега би требало да буде настављено засједање парламента Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је синоћ скупштински Колегијуму закључио да на данашњем засједању овог тијела буду дефинисане тачке дневног реда које би биле разматране на првој наредној сједници парламента.

"Закључили смо да буде настављена сједница Народне скупштине, а прије тога да засједа скупштински Колегијум на коме ћемо дефинисати које су то тачке које ће бити разматране на првој наредној сједници парламента", рекао је синоћ новинарима Стевандић, након што је закључио рад парламента.

Он је истакао да су и раније повлачене тачке дневног реда и да је сада немогуће нешто разматрати уколико је повучено на приједлог надлежног скупштинског одбора.

"Све се може припремити, уз компромис и договор и да спорне тачке разматрамо на наредној сједници. Добро је што расправљамо о свим стварима за које било ко сматра да су спорне", каже Стевандић, који је оцијенио да је у Српској присутна политичка мржња.

Он је изразио задовољство што се није насјело на покушај изазивања насиља и мржње у Народној скупштини Републике Српске, која је најстабилнија законодавна институција у региону.

"Поручујем грађанима да ћемо сачувати мир и стабилност у Народној скупштини Републике Српске. Постоји скупштинска већина која чува стабилност највише законодавне институције", нагласио је Стевандић.

Претходно су синоћ посланици опозиције физички блокирали сто у сали парламента за којим сједи скупштинско руководство, захтијевајући одржавање сједнице скупштинског Колегијума.

Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да посланици опозиције неће дозволити рад парламента све док не буду дати одговори на посланичка питања у року предвиђеном Пословником, док се не буде поштовао закон и на дневни ред парламента стави извјештај ревизора.

Скупштински Колегијум заказан је за 10.30 часова, а наставак сједнице Народне скупштине Републике Српске за 12.00 часова уз директан пренос на РТРС плус.

Извор: РТРС, Срна