latinica  ћирилица
23/08/2017 |  16:55 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Говедарица и Вуковић: Источно Сарајево важан град за Српску (ВИДЕО)

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица посјетио је данас градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића гдје су разговарали о више тема.
Говедарица - Вуковић - Фото: РТРС
Говедарица - ВуковићФото: РТРС

Једна од најважнијих је била нови закон о граду Источно Сарајево гдје су се сагласили да је Српској потребано јако Источно Сарајево, као и да Влада у сарадњи с представницима града треба да пронађе најбоље рјешење не дирајући тренутно уређење и буџет овог града.

- Констатовали смо заједнички да прихватамо само она рјешења када је у питању закон о граду Источно Сарајево која ће учинити град јаким у сваком смислу, како у уређењу, тако и кад је везано за буџет - рекао је Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева 

Вукота Говедарица, предсједник СДС-а, истакао је да је овај град од великог значаја за Републику Српску, подразумијевајући  да су исто тако важне и све остале локалне заједнице у Српској.

- Али, овај град је посебан јер у многој мјери има различиту организациону структуру, јер у његов састав улази више локалних заједница - напоменуо је Говедарица.