latinica  ћирилица
14/08/2017 |  15:57 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Батине и пријетње због подршке референдуму у Српској

Претукли су ме два пута, забранили ми кандидатуру за одборника у Кладњу на прошлим изборима и пишу ми измишљене кривичне пријаве и то зато што нисам дозволио изградњу меморијалног центра за погинуле борце тзв. Армије РБиХ на мојој земљи и што сам подржао референдум у Републици Српској.
Батине и пријетње због подршке референдуму - Фото: илустрација
Батине и пријетње због подршке референдумуФото: илустрација

Рекао је то "Гласу Српске" Денис Имамовић из Кладња, којем се живот претворио у ноћну мору након што је у јануару 2012. године рекао да ће три и по дунума грађевинског земљишта које се налази поред магистралног пута Кладањ - Власеница, на самој граници ФБиХ са Републиком Српском, у случају њеног отцјепљења, поклонити предсједнику Милораду Додику.

Имамовић је раније рекао да није пристао да на његовој земљи буде саграђен меморијални центар за шехиде, јер се то коси са његовим ставовима.

- Моја људска права, живот и егзистенција од тада су угрожени у Кладњу и у цијелој ФБиХ. Људи ме гледају другим очима. Да не бих био ликвидиран, морам да потражим спас негдје друго. Поједини моћници СДА обиљежили су ме као издајицу мог народа - каже Имамовић и додаје да би волио да разговара са Додиком. Наглашава да су притисци појачани од прошлогодишњих локалних избора када се кандидовао за одборника у Скупштини општине Кладањ.

- Добио сам пријетеће поруке, али и батине чим сам се кандидовао, и због тога сам морао да одустанем од кандидатуре. Претучен сам на брани у Кладњу кад сам јавно подржао референдум у Српској. Раније ме је полиција претукла у Живиницама и за све повреде имам љекарске налазе. Иза тога стоји бивши командир у Полицијској станици у Кладњу Џавид Авдибашић, који ме је присилио да признам оно што нисам учинио - рекао је Имамовић.

Додаје да му "пакују" разне проблеме и да му је шумар лани написао кривичну пријаву за робу коју је купио од Шумског газдинства Коњух и за шта има отпремницу.

- Поред Џавида Авдибашића, иза мог прогона стоје и директор Шумског газдинства Коњух Реуф Авдибашић који је рођак том полицијском командиру, те технички директор Халим Авдибеговић. Они су мене теретили да би прикрили свој криминал - каже Имамовић.

Џавида Авдибашића у априлу су ухапсили припадници МУП-а Тузланског кантона, а Реуф Авдибашић и Алибеговић ухапшени су у марту. Реуф Авдибашић ухапшен је када је од власника пилане из Грачанице, иницијала С. Х., примао мито. Џавид Авдибашић одавао је службене тајне шумокрадицама, односно свом је рођаку дојављивао да се против њега спроводе посебне истражне радње. Осумњичен је и да је шумокрадицама дојављивао гдје се налазе полицијске патроле и шумарски инспектори. Судски процес против њих је у току, а до њихових изјава нисмо успјели да дођемо. Имамовић је нападе пријавио Полицијској станици у Кладњу, гдје су рекли да нису овлашћени да дају изјаве и да то могу само командир или замјеник. Повреде У налазу издатом у Клиници за неурохирургију Универзитетско-клиничког центра у Тузли од 24. јула 2016. године, који је потписао др Гордан Мехмедовић, наводи се да је Денис Имамовић задобио повреду главе, при чему је изгубио свијест. У налазу др Јасмина Хасановића од 21. јуна 2015. године пише да су Имамовићу повријеђени глава и грудни кош.

Извор: Глас Српске