latinica  ћирилица
14/08/2017 |  15:49 | Аутор: РТРС

Грубешић: Није покренута истрага против конкретних лица

Тужилаштво БиХ формирало је предмет и врши одређене активности на основу пријаве НДП-а против бившег агента БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакиба Софтића и лидера СДА Бакира Изетбеговића, али истрага против конкретних лица није покренута, рекао је Срни портпарол ове правосудне институције Борис Грубешић.
Борис Грубешић - Фото: РТРС
Борис ГрубешићФото: РТРС

"На основу достављене пријаве формиран је предмет који је у раду и врше се одређене провјере, али није покренута истрага против конкретних лица", навео је Грубешић.

Предсједник НДП-а Драган Чавић изјавио је данас да је ова политичка партија дала довољно чврстих аргумената за кривично гоњење Изетбеговића и Софтића због неовлаштеног подношења захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

"Кривична пријава против Изетбеговића и Софтића односи се на неовлаштено подношење захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије и утемељена је у Кривичном закону БиХ и Кривичном закону Федерације БиХ", рекао је Чавић.

НДП је у марту поднио кривичне пријаве против Сакиба Софтића и Бакира Изетбеговића, након што је Међународни суд правде у Хагу одбио захтјев БиХ за ревизију пресуде против Србије.

Извор: СРНА