latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:27 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

"Заједно против настојања такозваног Косова да постане члан Интерпола"

Министри спољних и унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и Небојша Стефановић договорили су се да се у наредном периоду додатно интензивира координација два министарства и напори на супротстављању настојањима такозваног Косова да постане члан Интерпола.
Састанак - Ивица Дачић и Небојша Стефановић - Фото: СРНА
Састанак - Ивица Дачић и Небојша СтефановићФото: СРНА

На састанку су сагледане досадашње активности и размотрене могућности даљег дјеловања о овом питању, које је од посебне важности у контексту заштите суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Ове активности су важне и због супротстављања унилатералним покушајима такозваног Косова да оствари чланство у међународним организацијама, којима се крше Повеља УН и резолуција Савјета безбједности 1244 о Косову и Метохији.

Разговарано је и о конкретним модалитетима сарадње на оперативно-техничком нивоу, као и о плановима за постизање споразума о укидању виза са појединим државама, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Обострано је оцијењено да је досадашња сарадња два министарства била веома успјешна, као и да постоји простор за њено даље унапређење.

Извор: СРНА