latinica  ћирилица
28/07/2017 |  13:11 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Брнабић: Захвалност Кијеву на чврстом ставу о Косову

Премијер Србије Ана Брнабић захвалила је данас украјинском амбасадору у Београду Олександру Александровичу на чврстом ставу Кијева о непризнавању самопроглашеног Косова и истакла да "Србија подржава суверенитет и територијални интегритет свих земаља чланица УН, између осталих и Украјине".
Брнабић - Александрович - Фото: СРНА
Брнабић - АлександровичФото: СРНА

Брнабићева и Александрович су потврдили у данашњем разговору спремност двије земље за унапређење билатералне сарадње, нарочито у области привреде и трговине, саопштено је из Владе Србије.

На састанку је оцијењено да постоје велике могућности јачања привредних веза Србије и Украјине, посебно када је ријеч о сарадњи малих и средњих предузећа, што су потврдили и одржани пословни форуми у Кијеву и Новом Саду.

Саговорници су се сагласили да је веома значајно и потписивање споразума о слободној трговини између двије државе, чија је процедура у току.

Украјински амбасадор истакао је да је заједнички циљ двије државе да покажу грађанима висок ниво европских демократских стандарда, заштиту њихових основних права и слобода, како би се омогућио друштвени просперитет.

Александрович је оцијенио да постоје питања која су Србији и Украјини заједничка на путу ка ЕУ и да на том путу двије државе могу много да науче једна од друге.

Извор: СРНА