latinica  ћирилица
27/07/2017 |  19:19 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Реализација "Београда на води" бржа од планиране

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Управног одбора компаније Игл хилс, Мохамед Алабар, констатовали су данас у Београду да је реализација пројекта "Београд на води" бржа од планиране.
Реализација "Београда на води" бржа од планиране (Фото: Kabinet predsednika) -
Реализација "Београда на води" бржа од планиране (Фото: Kabinet predsednika)

Вучић и Алабар су оцијенили да овај пројекат не утиче само на изглед Београда, већ и на економију Србије уопште, јер покреће цијелу српску грађевинску индустрију.

Алабар је истакао да је пројекат "Београд на води" у овом тренутку "европска звијезда" у грађевинском смислу, саопштено је из Службе за медије предсједника Србије.

Он је Вучићу представио и први нацрт изгледа новог хотела "Бристол", дјело савременог дизајна, који ће у потпуности промијенити изглед дијела града у којем се налази и повећати капацитете хотелског смјештаја у Београду.

Вучић и Алабар, који је дошао у дводневну посјету Београду, разговарали су и о могућности изградње нових објеката.

Пројекат "Београд на води" започели су Влада Србије и инвеститор из Уједињених Арапских Емиграта, а у оквиру пројекта биће извршена ревитализација, реконструкција и изградња дијела простора познатог под именом "Савски амфитеатар".

У оквиру пројекта предвиђена је градња у четири фазе, а прва обухвата радове у средишњем приобалном дијелу и изградњу четири пословне зграде, укључујући и највећи тржни центар у региону.

У другој фази је планирано уређење простора код Бранковог моста и између моста Газела и Сајмишта, а у трећој је планирана градња централног дијела према Савској улици, гдје ће бити смјештени стамбени и пословни садржаји, док четврта фаза обухвата изградњу станова, али и забавни и културни садржај.

Грађевинска дозвола за прве објекте је издата 24. септембра, а камен темељац су 27. септембра, 2015. године, поставили тадашњи премијер Србије Александар Вучић и власник Игл хилса Мухамед Алабар.

Први објекти са чијом се градњом почело су двије стамбене двадесетоспратнице висине по 72 метра, са око 68.000 квадратних метара површине.

Извор: СРНА