latinica  ћирилица
26/07/2017 |  11:53 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Кошарац: Изетбеговић управља структурама Савеза за промјене

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Сташа Кошарац, рекао је да је отказивање састанка политичких лидера у Мостару још један примјер да Бакир Изетбеговић негира сваки покушај рјешавања изазова који постоје пред БиХ.
Саша Кошарац - Фото: СРНА
Саша КошарацФото: СРНА

"Када неко жели да окупи лидере да се разговара о великим изазовима које има БиХ, да се кроз дијалог покуша наћи модел рјешења, имамо у старту потпуну негацију од Изетбеговића који очигледно има моћ да наређује одређеним структурама из такозваног Савеза за промјене. Та доминација је видљива кроз обраћање и ставове предсједника СДС-а и ПДП-а да, тобоже, ни они не желе да учествују у таквим разговорима", рекао је Кошарац.

Он каже да то говори о тим политикама - да кроз спровођење напада на институције Републике Српске - предсједника, Народну скупштину, Владу, РТРС - постоји потпуна политичка синергија између Изетбеговића и људи који долазе из Савеза за промјене, који данас партиципирају у заједничким институцијама БиХ и дијеле власт са Изетбеговићем.

Извор: СРНА