latinica  ћирилица
24/07/2017 |  18:52 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Олги Предојевић неопходна помоћ за транплатацију коштане сржи (ВИДЕО)

Олга Предојевић, четрдесетпетогодишња самохрана мајка из Бањалуке, проживљава најтеже тренутке живота. Болује од леукемије, а једини начин за опоравак јесте трансплатација коштане сржи у Турској. Помоћ добрих и хуманих људи и овог пута је кључна.
Олга Предојевић - Фото: РТРС
Олга ПредојевићФото: РТРС

Сваког другог дана, Олга заједно са својим синовима мора пут Клиничког центра. Трансфузија крви за њу је, нажалост, свакодневица, а питање је колико ће још тако моћи. Лијечење је започела још 2014. године, али је тек прошле године добила праву дијагнозу.

- Трансплатација се треба одрадити у Турској, у Аџи Бадему, гдје ми је потребно 130.000 евра. Нажалост, од те суме сам пола скупила, потребно је још 120.000 марака или 60.000 евра - каже Олга.

Да мука буде већа, Олга је недавно остала без свог ослонца супруга Жарка. Сада са двоје дјеце и минималним примањима покушава да настави борбу, у нади да ће хумани људи помоћи у прикупљању, тренутно недостижних, 130.000 евра.

- Докторица ми је у петак дала налаз да ми је што прије неопходно прикупити новац да идем. Од ових честих трансфузија, све ми се пореметило – леукоцити иду високо, хемоглобин ми пада, тако да је неминовно урадити то што прије - истиче Олга.

Олга у борби за свој живот не одустаје, јер сваки пут када падне, снагу за даље види у својим синовима. Помоћи јој могу сви, и то уплатом на жиро-рачун или девизни рачун. Покажимо хуманост још једном и помозимо Олги!