latinica  ћирилица
21/07/2017 |  10:39 ⇒ 10:40 | Аутор: РТРС

Приједор- Пројекат о већем запошљавању Рома

У приједорском Удружењу Рома данас је почела реализација пројекта под називом "Тачан одабир школовања, кључ за врата запошљавања", који ће трајати четири мјесеца у функцији већег запошљавања ромске популације на подручју Приједора.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Предсједник овог удружења Рамо Салешевић изјавио је да је циљ пројекта да се родитељима школске дјеце и омладине ромске популације, којих има око 50, скрене пажња на важност укључивања дјеце у систем школовања.

"Наш је задатак, осим разговора са родитељима, да пружимо помоћ ромској омладини при избору занимања за које ће се школовати у средњим школама", навео је Салешевић.

Он је додао да је један од циљева пројекта лобирање и према послодавцима на подручју града Приједора да у току ове године запосле пет Рома са акцентом на младима који су у скорије вријеме завршили средњошколско образовање.

Током пројекта биће организован теренски рад како би били посјећени родитељи који школују дјецу, а предвиђени су и састанци са локалним органима власти и послодавцима, ради запошљавања младих Рома.

"У Приједору имамо 200 радно способних Рома које нико не запошљава и на томе морамо сви заједно радити", истакао је Салешевић.

Пројекат финансира Фонд за отворено друштво БиХ у износу од 2.800 долара.

Извор: СРНА