latinica  ћирилица
19/07/2017 |  18:32 | Аутор: РТРС

Суд БиХ ослободио оптужене за трговину војном опремом

Изет Реџовић, Харис Хоџић, Мустафа Шемић, Никола Панџа, Мухамед Мехмети, Менсад Сијарић и Марио Прце ослобођени су кривице за незаконито трговину војном опремом и производима двојне намјене.
Оружје - Фото: илустрација
ОружјеФото: илустрација

Према образложењу пресуде, наредбе за спровођење посебних истражних радњи које је Тужилаштво БиХ извело као доказ су незаконите и нису поткрепљене исказима свједока, нити другим материјалним доказима.

"Тужилаштво БиХ је покушало доказати међународни елемент, али су радње остале недовршене. Није пронађено оружје нити је праћен његов траг", рекао је судија Танкић, у кратком образложењу пресуде.

Оптуженима је на терет стављено да су набављали ватрено оружје и муницију које су кријумчарили из БиХ у Србију, као и на подручје Њемачке, те продајом остварили значајну имовинску корист.

Након набавке, према наводима Тужилаштва, оружје је, углавном пиштољи разних калибара и произвођача, заједно с муницијом на скривеним мејстима у возилу, такозваним бункерима, кријумчарено ради даље продаје. Претресом кућа и просторија које користе Панџа и Прце, пронађена је одређена количина оружја и муниције.

Извор: Блиц