latinica  ћирилица
19/07/2017 |  15:46 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Брнабићева отворила тројне преговоре о "Фијату"

Премијер Србије Ана Брнабић отворила је данас тројне преговоре у Влади Србије између представника Владе Србије, руководства компаније "Фијат Крајслер аутомобили Србија" и запослених у тој крагујевачкој фабрици.
Београд: Брнабић - преговори о Фијату - Фото: СРНА
Београд: Брнабић - преговори о ФијатуФото: СРНА

Брнабићева је првенствено захвалила радницима на одлуци да прекину штрајк и наставе производњу, а руководству компаније на отвореној комуникацији у претходном периоду.

"Проблем увек може да искрсне, али је важно да се на време разговара о томе и заједнички пронађе решење", навела је Брнабићева.

Она је додала да је Влада Србије оформила посебне институције које се баве мирним рјешавањем спорова, као и да се убудуће на овакве механизме треба више ослањати, саопштено је из Канцеларије за медије Владе Србије.

Брнабићева је предложила континуитет у разговорима у току данашњег и наредних дана с циљем проналажења најбољег рјешења за све, имајући у виду да има доста тема о којима мора да се разговара.

Предсједник штрајкачког одбора крагујевачког "Фијата" Зоран Марковић пренио је захтјеве радника и посебно истакао оптимизацију рада и боље услове.

Тројни преговори у Влади Србије у Београду о "Фијату" се настављају.

Радници "Фијата" почели су штрајк и обуставили производњу 27. јуна, а синоћ је у Крагујевцу, након састанка Брнабићеве са представницима штрајкача, договорено да данас у Влади почну преговори са послодавцем и да се радници врате у погон.

Извор: СРНА