latinica  ћирилица
19/07/2017 |  14:52 | Аутор: РТРС

"КФОР има кључну улогу у заштити српског народа на Космету"

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је током састанка са командантом Савезничке команде за операције Куртисом Скапаротијем да КФОР, односно међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО, имају кључну улогу у заштити српског народа у јужној покрајини.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Вучић је истакао да је КФОР на Косову и Метохији гарант безбједности српског народа, али да је истовремено и гарант очувања стабилности у региону.

Он је изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије, саопштено је из Службе за медије предсједника Србије.

Вучић је изразио наду да ће сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, бити унапријеђена са циљем даље изградње капацитета за допринос међународном миру.

Скапароти је потврдио да ће КФОР и убудуће одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији, те подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Он је изразио задовољство што је у протеклом периоду између Србије и НАТО интензивиран дијалог на највишем нивоу, уз поштовање позиције Србије о војној неутралности.

Скапароти је додао да постоји много могућности за унапређење сарадње НАТО са Војском Србије.

Извор: СРНА