latinica  ћирилица
19/07/2017 |  13:35 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

Саудијски фонд одобрио пројекте у БиХ вриједне око 47 милиона КМ

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда примио је данас амбасадора Саудијске Арабије у БиХ Ханија бин Абдулаха Моминаха који га је обавијестио да је Саудијски фонд за развој одобрио финансирање два важна пројекта у БиХ, укупне вриједности од око 47 милиона КМ.
Сарајево - Беванда - амбасадор Саудијске Арабије - Фото: СРНА
Сарајево - Беванда - амбасадор Саудијске АрабијеФото: СРНА

Беванда је захвалио за подршку коју пружа Саудијска Арабија, посебно у финансирању пројеката који имају социјалну димензију, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Током састанка наглашено је да је Одбор Саудијског фонда одобрио пројекат "Модернизација здравствених установа на подручју Херцеговачко-неретванског кантона" у вриједности од 33.075.980 КМ, док ће 13.568.705 КМ бити одобрено за "Капиталне пројекте у Старом граду Сарајево".

Одлука Одбора Саудијског фонда први је корак у реализацији ових пројеката, а на институцијама власти је да даље заврше прописане процедуре како би средства била достављена за намјену која је одобрена, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су Беванда и Моминах разговарали о наставку сарадње двије земље која се реализује у скоро свим областима, те изразили задовољство степеном сагласности и добрих резултата које постижу.

Наглашено је да Министарство финансија и трезора БиХ има добру и успјешну сарадњу с Амбасадом Саудијске Арабије у БиХ и Саудијским фондом за развој путем кога су реализовани милионски пројекти широм БиХ.

Извор: СРНА