latinica  ћирилица
19/07/2017 |  11:53 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Подржан Приједлог измјена закона о саобраћају

Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву подржала у другом читању Приједлог закона о измјенама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, који је предложио посланик НДП-а Момчило Новаковић.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Новаковић, који је и предсједавајући ове комисије, предложене измјене образложио је чињеницом да недавно усвојеним Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, услове за обуку за "Д" категорију испуњавају свега двије ауто-школе у БиХ.

Он је додао да се предлаже враћање на законско рјешење које је раније било у примјени.

Комисија је данас прихватила Извјештај о раду Савјета министара БиХ у 2016. години у дијелу који се тиче њених надлежности - односно Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Против прихватања Извјештаја били су представници ДФ-а Ханка Вајзовић и СДП-а Мирсад Мешић, који је оцијено да је стање у БХРТ-у довољно да не подржи рад Министарства комуникација и транспорта БиХ у прошлој години.

У расправи, којој је присуствовао и министар комуникација и транспорта Исмир Јуско, истакнута је потреба боље сарадње тог Министарства са Комисијом за саобраћај и комуникације Представничког дома.

Чланови Комисије размотрили су и препоруке са конференције "Национални јавни радио-телевизијски сервис БиХ", одржане 13. и 14. јуна у Сарајеву.

У расправи је више чланова Комисије из Федерације БиХ изнијело став да би хитно требало ријешити финансијске проблеме у БХРТ-у, а као једно од рјешења наведена је наплата РТВ таксе путем рачуна за електричну енергију.

Извор: СРНА