latinica  ћирилица
29/06/2017 |  18:26 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Дисциплиновање у СДС-у! Говедарица искључио из странке одборника из Градишке (ВИДЕО)

У СДС-у нове тубуленције! Вукота Говедарица искључио је из странке Сашу Лазића, одборника у општини Градишка, због кршења страначке дисциплине.
СДС Градишка - Фото: РТРС
СДС ГрадишкаФото: РТРС

Лазић каже да се са дијелом чланства, на спорној сједници Општинског одбора СДС-а, успротивио, самовољи Говедарице, који је подржао новоизабраног предсједника одбора Мирка Самарџију. Говедарица је за коментар данас био недоступан.

- Од Говдарице смо у два наврата тражили да дође у Градишку да не дијелимо странку и да новизабрани предсједник поштује одлуке већине, па да заједно кооптирају 11 чланова у општински одбор - додао је Лазић.

Говедарица се, тврди Лазић, на њихове дописе није одазивао, а онда се у понедјељак појавио на сједници, јавно подржавајући новоизабраног Мирка Самарџију. Квалификацију Говедарице да је прекршио партијску дисциплину, Лазић не прихвата.

- Ми сао се успортивиоли самовољи и напустио сједницу, али то што он каже то је лаж и није у реду и ја ћу то доказати сутра у 19 часова када ћи окупити чланове општинског одбора и одборнике - нагласио је Лазић.

Лазић је данас позвао чланове Предсједништва и Главног одбора да стану у крај самовољи предсједника странке.

- Бојим се да је изјава Милорада Додика да је избор Вукоте Говедарице његова највећа побједа да се остварује - сматра Лазић.

Лазић каже и да ће даље заступати ставове СДС-а и бирача који су му указали повјерење. За то вријеме Говедарица се припрема да кооптира нове страначке функционере, а Главни одбор за избор потпредсједника странке и у недјељу. Од девет изборних јединица, још је неизвјесно ко ће фотеље заузети у три. На све ово и посљедње писмо Огњена Тадића Главном одбору да заустави урушавање странке и распусти све страначке органе. Хоће ли се Тадућ појавити на Главном одбору није познато, али је позив да и додатно објасни разлоге, од Говедарице јавно добио.