latinica  ћирилица
29/06/2017 |  15:21 ⇒ 17:02 | Аутор: РТРС

Бањац на Интерпарламентарној скупштини православља

Народни посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац говорио је као представник парламента Српске у Риму на Интерпарламентарној скупштини православља о положају православних Срба на Балкану, а у расправи је оцијењено да канонизација кардинала Алојзија Степинца није добра за помирење и суживот.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

У оквиру теме о положају Срба на Балкану, на скупу у којем учествују и представници Срба из Хрватске и Црне Горе, било је ријечи о поступку канонизације кардинала Степинца.

"Учесници расправе су нагласили да читав тај поступак није добар за помирење и суживот на просторима бивше Југославије, поготово када се узму у обзир страдања кроз која је у прошлости пролазио српски народ", саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Акценат је стављен на голготу која је почињена над Србима у току Другог свјетског рата и за вријеме постојања Независне Државе Хрватске.

Бањац је представник Народне скупштине Српске на Интерпарламентарној скупштина православља, која засједа у Риму у згради италијанског парламента.

Интерпарламентарна скупштина јуче је изабрала Бањца за члана Комитета за правна питања и Комитета за спољну сарадњу тог тијела.

"Част ми је и задовољство што сам изабран за члана Комитета за правна питања и Комитета за спољну сарадњу Интерпарламентарне скупштине православља као представник Републике Српске", рекао је Бањац.

Интерпарламентарна скупштина православља засједа од 25. до 30. јуна у Риму.

Извор: Срна