latinica  ћирилица
29/06/2017 |  15:12 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

У Дервенти одржана Девета Конференција беба (ВИДЕО)

У Дервенти је одржана Девета Конференција беба. Изабрано је трочлано предсједништво, које ће ову симпатичну функцију имати све до наредног Видовдана
Дервента: Конференција беба - Фото: РТРС
Дервента: Конференција бебаФото: РТРС

Између два Видовдана у Дервенти је рођено 212 беба.

Марија Веселиновић за који дан напуниће годину дана и најстарија је беба на Конференцији беба у Дервенти, док је Петар Којић добио титулу најмлађе бебе.

 - Ово је јеедан веома радостан дан за родитеље. Младима бих пожелио да имају што више дјеце. То је највеће богатство у животу - истакао је отац најмлађе бебе Синиша Којић.

Трочлано предсједништво беба комплетирано је избором бебе која на манифестацији има највише браће или сестара. То је деветомјесечна Дуња Гојковић ,која има три старије сестре

- Ове године смо одучили и ми да дођемо, да се дружимо са бебама, да подржимо конференцију и да буде више нагтрада - рекла је мајка бебе са највише сестара Милица Гојковић.

Весело, безбрижно, са понеком сузом, најмлађи Дервенћани дружили су се кроз игру и пјесму. Највише пажње привукло је такмичење у пузању.

Конференција беба одржава се у Дервенти под покровитељством начелника ове општине. Организатор манифестације је Омладински центар. Шта су научили између два Видовдана показали су и најмлађи из Дјечијег вртића "Трол".