latinica  ћирилица
29/06/2017 |  15:07 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

У Источном Дрвару први пут организована Конференција беба (ВИДЕО)

У Источном Дрвару по први пут је организована Конференција беба.
Источни Дрвар - Конференција беба - Фото: РТРС
Источни Дрвар - Конференција бебаФото: РТРС

Учествовало је око 120 малишана из Источног Дрвара и Дрвара у федерацији БиХ, а изабрано је и трочлано предсједништво најмлађих становника ових општина.

Иако је киша неколико пута одгађала почетак манифастације, у Источном Дрвару је изабрано трочлано предсједништво најмлађих. Међу њима је и осмомјесечна Катарина Броћета из Дрвара.

- Ово је нешто најљепше што се десило у последње вријеме, драго нам је што смо дошли и драго нам је што је беба најмлађа, и ако бог да биће још беба - истакла је мајка Катарине Бранка Броћета.

Нису заборављене ни вишечлане породице са овог подручја.

- Ја имам још троје дјеце, још двоје, он је трећи, и прелијепо нешто, треба то тако да се оргабнизује - рекла је Душка Родић.

Била је ово и јединствена прилика за окупљање дјеце из Источног Дрвара и сусједног Дрвара у Федерацији БиХ.

- Сви смо се организовали и сви смо се ангажовали да дан буде што љепши и бољи - додала је начелница општине Источни Дрвар Милка Иванковић.

- Наш долазак овдје је подршка Источном Дрвару, да се све више дјеце рађа и доле у Дрвару и овдје - изјавио начелник општине Дрвар Горан Броћета.

Источни Дрвар једна је од 31 општине у Српској која се ове године пријавила за организацију Конференције беба.

- Бригу о дјеци морамо да водимо сви, не само ресорна министарства, локалне заједнице, већ да се укључимо сви, да нам наталитет буде што већи - нагласила је помоћница Министра породице, омладине и спорта Републике Српске.

За присутне је организован и културно-умјетнички програм на којем је наступило Културно умјетничко друштво „Мира Лукач“ из Дрвара.