latinica  ћирилица
29/06/2017 |  09:23 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Сједница Владе Републике Српске

Влада Републике Српске разматраће данас у Бањалуци Приједлог закона о вјештацима и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Пред министрима ће се наћи и Приједлог стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској за период 2017-2021. година, информација о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи у БиХ и информација о разговорима у вези са трасом ауто-пута Сарајево-Београд.

Влада Српске разматраће и информацију о пројектовању, изградњи и опремању Медицинског кампуса, те извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2016. годину.

Дневним редом је предвиђено и разматрање приједлога одлуке о утврђивању услова за додјелу концесије посредством преговарачког поступка за коришћење ТЕ "Угљевик један", као и приједлога рјешења о давању сагласности на закључивање уговора између Владе и Управе за индиректно опорезивање БиХ о оснивању права грађења на земљишту у власништву Српске у корист Управе у сврху изградње објекта заједничког граничног прелаза у Братунцу.

Извор: СРНА