latinica  ћирилица
29/06/2017 |  09:17 | Аутор: РТРС

Енглески туристи понижавају Хрвате

Љетна фестивалска сезона на популарној плажи Зрће у Новаљи на хрватском приморју већ је почела, али је донијела и прве проблеме због којих се градоначелник тог мјеста, Анте Дабо, извнио мјештанима. На званичној Фацебоок страници Града Новаље објавио је статус у коме је критиковао туристе, а посебно "варварске и некултурне" Енглезе.

"Поштоване суграђанке и суграђани, пролазећи ових дана улицама нашег града, обилазећи околна мјеста, слушајући искуства и доживљаје наших суграђана и да не набрајам даље, у мени се смјењују осећаји туге, горчине и одговорности као градоначелника града који је обешчашћен и понижен варваризмом и некултуром значајног дјела младих гостију из Енглеске", наводи Дабо.

"Сама чињеница да су енглески гости за наше прилике високе платежне моћи, никоме, па ни њима, не даје за право да се понашају на овакав начин који домаће становнике оставља готово беспомоћним пред налетом примитивизма, голотиње, пијанства коју показују улицама нашег града и апартманима које изнајмљују и користе у нашем граду. Упркос чињеници да смо од Дирекције полиције добили значајна појачања полиције, упркос запошљавању двадесетак комуналних редара и једном броју обезбеђења којих користе и изнајмљују разне физичке и правне особе на подручју Града, стање реда и безбједности ових је дана озбиљно угрожено", истиче градоначелник Новаље.

Извор: Независне новине