latinica  ћирилица
27/06/2017 |  07:34 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Почињу Видовданске свечаности

У Вишеграду и Андрићграду почиње дводневна манифестација Видовданске свечаности у оквиру којих ће бити отворени "Вишеградска стаза" и Други сајам књига.
Андрићград - Фото: Screenshot/YouTube
АндрићградФото: Screenshot/YouTube

Обиљежавање Видовдана биће увеличано веома богатим културним и умјетничким програмом.

На сајму ће се представити најпознатији издавачи из Србије, Републике Српске и Црне Горе уз учешће домаћих и страних писаца.

Програм Сајма књига обухватиће промоције дјелатности издавача из Републике Српске и Србије, промоције књижевних дјела, округле столове и радионице из области савремене литературе, филма, историје, језика, писма, с посебним освртом на италијанску књижевност и умјетност.

Гости Сајма, како су најавили организатори, биће Матија Бећковић, Душан Ковачевић, Драгослав Михаиловић, Захар Прилепин, Владимир Кецмановић, Ђанкарло Де Каталдо, Лоренцо Миглиоли, Андреа Гамбета и други. Предвиђен је разговор са Захаром Прилепином, радионица "Савремена литература и кинематографија", а учествоваће Емир Кустурица, Лоренцо Миглиоли, Ђанкарло Де Каталдо, Андреа Гамбета и Мирјана Огњановић.

Као и прву и предстојећу манифестацију, чији је идејни творац Емир Кустурица, подржао је покровитељ манифестације, предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство културе и информисања Србије, Министарство науке и технологије Републике Српске, Представништво Републике Српске у Србији и Општина Вишеград.