latinica  ћирилица
25/06/2017 |  09:12 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

У Пакистану 153 мртвих након што се запалила цистерна (ВИДЕО)

Најмање 153 особе, медју којима има мушкараца, жена и деце, погинуле су данас у Пакистану од експлозије цистерне с нафтом, док је више десетина у критичном стању, саопштили су званичници.
Пакистан- Пожар - Фото: Screenshot/YouTube
Пакистан- ПожарФото: Screenshot/YouTube

Најмање 153 особе, медју којима има мушкараца, жена и деце, погинуле су данас у Пакистану од експлозије цистерне с нафтом, док је више десетина у критичном стању, саопштили су званичници.

Камион је ишао из лучког града Карачија ка Лахореу када је возач изгубио контролу на ауто-путу изван села Бахавалпур.

Полицијски званичник је рекао да су путем разгласа на локалној џамији мјештани обавјештени да из цистерне истиче гориво и велики број њих је са канистерима кренуо ка мјесту несреће.

Саобраћај је брзо преусмјерен, али полицајци нису успјели да спријече мјештане да крену у скупљање горива.

Када је пожар избио са исте џамије је упућен позив да преостали мјештани дођу и помогну у гашењу.

Очевици су изјавили да је у пожару изгорјело тридесетак мотоцикала и осам возила.

Међу погинулима има мушкараца, жена и дјеце. Бројне жртве су потпуно изгорјеле тако да ће идентификација бити могућа само путем анализе ДНК-а.

АФП наводи да је пакистанска војска послала хеликоптере да евакуишу повријеђене и превезу их у болнице, а најближи медицински центар у којем је могуће збринути жртве пожара је чак 150 километара од мјеста несреће.

Трагедија се десила дан уочи прославе Рамазанског бајрама, па су многи путеви у Пакистану закрчени због великог броја људи који путују за празник.

Несрећа се десила на националном аутопуту на око 100 километара од града Мултан, када је возач цистерне, која је превозила гориво из јужног лучког града Карачија до престонице покрајине Пенџаб Лахореа, изгубио контролу над возилом.

Извор: ТАНЈУГ, Бета