latinica  ћирилица
24/06/2017 |  12:23 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Нови Град- Још има мјеста у средњим школама (ВИДЕО)

Јунски уписни рок за средње школе завршен је објављивањем резултати уписа.
Упис у средњу школу - Фото: РТРС
Упис у средњу школуФото: РТРС

У првом уписном року није испуњен план у двије средње школе у Новом Граду. Неки ученици из овог града уписали су се у средње школе у Приједору и Костајници.

Бојана Милишевић и Адријана Гвозден завршиле су основну школу врло добрим успјехом. Уписале су се у првом уписном року у Средњошколски центар "Ђуро Радмановић". Бојана је одабрала смјер туристичог техничара ,а Адријана пословно-правног техничара.

У Гимназији "Петар Кочић "планирали су да упишу два одјељења општег и по једно рачунарско информатичког и друштвено језичког смјера - укупно 96 ученика.

Божана Маливук, педагог у Гимназији "Петар Кочић", рекла је да за сада имају 41 ученика који задовољавају све услове, тражене јавним конкурсом за упис ученика у први разред. Преостало је још 55 слободних мјеста.

У СШЦ "Ђуро Радмановић" од планираних 168 уписано је 157 ученика. Мјеста има за пословно-правне техничаре и цвјећаре-вртларе.

Директорка СШЦ "Ђуро Радмановић" Гордана Вујановић рекла је да је највеће интересовање од четвртог степена било за фармацеутске техничаре, затим компјутерско конструисање и туристичке техничаре. Истакла је да је изненађујуће да је за трећи степен велико интересовање за браваре и аутомеханичаре.

Они који се нису успјели уписати, имаће шансу у другом уписном року од 3. до 5.јула.