latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:20 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Приједор: Појачана контрола мотоциклиста (ВИДЕО)

У Приједору је појачана контрола мотоциклиста са циљем безбједности учесника у саобраћају као и превентивних дјеловања на возаче да се придржавају законских норми. Оно што највише смета грађанима јесте бука и брза вожња у прометним градским улицама.
Мотоциклиста - Фото: РТВ Слобомир
МотоциклистаФото: РТВ Слобомир

Од укупно контролисаних возача, у претходном периоду, прекршајне казне изречене су за више од 50 одсто возача мотоцикала, мопеда и бицикала. Приједорчани кажу – бука и брза вожња угрожавају безбједност грађана.

Са друге стране, велики број приједорских моториста придржава се павила у саобраћају. Углед моториста, кажу, нарушава неколицина несавјесних возача мотора.

"Са једне стране имамо мотоциклисте који су чланови неких асоцијација и са тим мотоциклистима имамо јако коректну сарадњу. Ми то уочавамо на лицу мјеста уз поштивање свих ограничења  -од заштитне кациге, регистрованих мотора, ношења друге заштитне опреме која у великој мјери увећава њихову безбједност", истиче Сретоја Вујановић,начелник Полицијске управе Приједор.

На подручју које покрива полицијска Управа Приједор у 2016. години и првој половини 2017. није забиљежена ни једна саобраћајна несрећа у којој су страдали мотористи.