latinica  ћирилица
21/06/2017 |  15:13 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

ХЕ на Дрини-протест радника због најављене смјене управе

Радници предузећа "Хидроелектране на Дрини" у Вишеграду организовали су данас протест испред Управне зграде због сједнице Надзорног одбора на којој би требало да буде разматрана смјена управе овог предузећа на челу са директором Милом Лакићем.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Предсједник Синдиката "Електропривреде Републике Српске" Небојша Бјелица рекао је да састанка Надзорног одбора није ни било, те да се само разматрала могућност да сједница буде настављена у сали Скупштине општине Вишеград с обзиром на то да, како су оцијенили, немају услова за нормалан рад због протеста радника.

Бјелица тврди да није било галаме ни вријеђања чланова Надзорног одбора, те да је све било у складу са прописима. "Радници су незадовољни оваквим начином рада Надзорног добора, посебно што сједници не присуствују чланови Управе предузећа", додао је он.

Бјелица је рекао да се поставља питање да ли је најављена смјена, како каже, стручних људи почетак урушавања "Електропривреде".

Директор предузећа "Хидроелектране на Дрини" Миле Лакић рекао је да је актуелни Надзорни одбор изабран прије два мјесеца и да "њихова прича о раду управе може да буде упитна".

Он је навео да је ово предузеће у 2016. години пребацило план за 17 одсто, тврдећи да иза покушаја смјене актуелне управе стоје појединци из локалне заједнице.

"Био је грешака у процедури и врло брзо ћемо доказати да одлуке Надзорног одбора неће бити у складу са законом. Ангажовали смо адвокатску кућу која нас прати у раду и неће дуго проћи да се они који буду смијењени врате на позиције на којима су били до истека мандата", каже Лакић.

Извор: СРНА