latinica  ћирилица
21/06/2017 |  14:53 | Аутор: РТРС

ЦИК БиХ: Представљен нови дигитални адресни регистар

Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове данас је члановима Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ представила нови дигитални адресни регистар.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић истакла је константно залагање ЦИК-а на увођењу нових технологија у изборни процес у БиХ, те у вези с тим изразила задовољство што су и друге институције препознале значај дигитализације и размјене података.

ЦИК је саопштио да дају пуну подршку надлежним геодетским управама у пројектима које су започеле јер ће и они, посредством ИДДЕЕА, моћи користити податке из Адресног регистра са циљем ажурнијег и тачнијег бирачког списка.

Хаџиабдићева вјерује да ће се на овај начин ријешити проблем ручне додјеле бирача бирачким мјестима у случајевима када је адреса бирача имала ознаку бб /без броја/.

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић истакао је да је успостављање и развој дигиталног адресног регистра само једна од компоненти великог пројекта за унапређење земљишне администрације "ЦИЛАП", који финансира Влада Шведске.

Управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске представила је свој нови дигитални адресни регистар 29. маја.

Извор: СРНА