latinica  ћирилица
20/06/2017 |  14:44 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Вилић: Немамо информацију о било чијој угрожености

Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ није запримила информацију о могућој угрожености особа и објеката на подручју Бањалуке, потврдио је Срни директор Дирекције Мирсад Вилић.

Он је истакао да таква информација није стигла ни од Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, нити било које полицијске агенције у БиХ.

"ЕуроБлиц" је данас објавио да је ОБА БиХ дошла до информација да се спрема напад на објекте или на неке од штићених особа на подручју Бањалуке, због чега је безбједност подигнута на највиши ниво.

У тексту се наводи да је и Вилић потврдио да су добили одређене информације, али да не може говорити о њима, те да су та сазнања добиле све безбједносне агенције.

Начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је раније данас Срни да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске контактирало ОБА и Дирекцију за координацију полицијских тијела БиХ и провјерама је утврђено да не постоји ниједна информација о евентуалном терористичком нападу на подручју Бањалуке.

Извор: Срна