latinica  ћирилица
20/06/2017 |  10:07 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Нова школа на Старчевици - најбоље рјешење (ВИДЕО)

У Основној школи "Бранко Радичевић" на Старчевици, у овој школској години уписано је око 1.700 ђака у 64 одјељења.
ОШ Бранко Радичевић - Старчевица - Фото: РТРС
ОШ Бранко Радичевић - СтарчевицаФото: РТРС

Већ одавно је јасно да у најбројнијој мјесној заједници у Бањалуци једна школа не може да задовољи потребе све већег броја уписаних ученика. Нова школа на Старчевици била би најбоље рјешење или доградња постојеће, али и изградња основне школе до петог разреда у мјесној заједници Ада.

У новој уписној години очекује се и већи број ђака него што је до данас уписано. У највећој мјесној заједници на Старчевици додатно се гради, тако да је и логично да се у ову школу уписује све већи број дјеце, тврди директорка ове установе. Каже да би можда и најбоље рјешење било изградња додатних учионица у оквиру школе. 

У градској управи, свјесни су овог проблема па ће покушати да нађу неко рјешење за наредну школску годину. Проблем би био ријешен изградњом новог школског објекта.

Да је потребно хитно рјешење слажу се и родитељи, који већ годинама апелују да се проблем ријеши.

Нова школа на Старчевици приоритет је већ 30 година. Претпоставља се да у овој мјесној заједници живи око 30.000 људи, а школа је једна и није довољна. Из ресорног министарства препоручили су родитељима који живе у овом насељу, да дјецу уписују и у друге основне школе да би се растеретила основна школа Бранко Радичевић или бар док овај проблем не буде ријешен у корист дјеце.