latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:20 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Народна основна школа у Сребреници обиљежава 130 година постојања (ВИДЕО)

Народна основна школа у Сребреници почела је са радом школске 1886/87. године. Данас је обиљежена 130. годишњица постојања..
Основна школа у Сребреници - Фото: РТРС
Основна школа у СребренициФото: РТРС

Ученици су припремили богат културни и забавни програм, а у школи је отворена и изложба њихових радова.

Кроз школске клупе Прве основне школе у Сребреници прошле су десетине хиљада ученика који су постали добри и вриједни људи, пољопривредници, љекари, инжењери. Марица Милосављевић ученица је генерације у години у којој се слави јубилеј школе.

- Искрено, наравно да сам срећна, али то су све нијансе, сви смо ми у разреду били добри и св смо се трудиле, и само су нијансе одредиле и означиле ђака генерације. Учинило ми се да је ових девет година тако брзо прошло, кад сам била први разред стварно сам мислила да ће ово да траје дуго, кад погледате као да сам јуче била први разред и први дан школе - изјавила је ученица генерације Марица Милосављевић.

Поводом 130 година постојања основне школе у Сребреници, данас је представљен и најновији број ученичког листа "Основац". Јубиларна 130. годишњица била је веома успјешна за ову школу.

- Па било је успјеха, година је била дуга, радило се, припремало се, у мају мјесецу, априлу, марту кад су такмичења, углавном учествујемо из свих предмета и ти успјеси су за сада на општинском нивоу. Морам рећи да уживамо подршку и многих организација и институција у граду, локалне власти, начелника општине - нагласио је директор Прве основне школе Сребреница Драги Јовановић.

Школа је до 1999. године носила име "Народни херој Михајло Бјелаковић", а потом "Петар Петровић Његош". Од 2012. носи данашњи назив. Основна школа у Сребреници укупно има 31 одјељење и 435 ученика.