latinica  ћирилица
26/05/2017 |  21:24 | Аутор: РТРС

Американци траже да се Трамп извини Марковићу

Након што су медији објавили вијест да је амерички предсједник Доналд Трамп одгурнуо премијера Црне Горе Душка Марковића приликом обиласка новог сједишта НАТО-a у Бриселу, амерички грађани су покренули петицију којом траже да се Трамп извини Марковићу, пренијела је РТЦГ.
Доналд Трамп - Фото: Screenshot/YouTube
Доналд ТрампФото: Screenshot/YouTube

Петиција је покренута на порталу "We the people", а да би она била достављена Бијелој кући до 24. јуна, потребно прикупити 100.000 потписа.

Си-Ен-Ен је објавио текст са видеом "Погледајте како је Трамп одгурнуо премијера у страну", док је Би-Би-Си навео да се Трамп прогурао поред премијера Црне Горе.

Си-Ен-Ен наводи да је Трамп имао још чудних момената у Бриселу, укључујући и чудно руковање са француским предсједником Емануелом Макроном.

Истовремено, портал Базфид организовао је анкету. Скоро сви читаоци тог портала, њих 95 одсто, сматрају да је Трамп намјерно одгурнуо Марковића.

У петицији коју су покренули амерички грађани тражи се од Трампа да упути писмено извињење Марковићу.

"Ово је срамота за наш народ и ужасан чин пред шефом државе, и свим чланицама НАТО-а. Трамп мора одмах да се извини свим чланицама НАТО-а за своје понашање", наводи се у петицији.

Видео на којем се може видјети како Трамп одгурује Марковића постао је врло популаран на друштвеним мрежама, а корисници су углавном исмијали америчког предсједника, пренијела је РТЦГ.

Иначе, амерички Комеди централ објавио је рано јутрос сатирични видео у коме Трамп држи конференцију за новинаре у сједишту НАТО-а, а прије тога се гура до свог мјеста ријечима: "Извините, склоните ми се с пута. Америка иде прва".

Портпарол Бијеле куће Шон Спајсер рекао је да није видио снимак, али да претпоставља да је Трамп само ишао на своје предодређено мјесто, пренио је Ројтерс.

Неименовани званичник Бијеле куће рекао је за Политико да изгледа да је Трамп потапшао Марковића по руци, оцјењујући да је то био успутни поздрав.

Марковић је синоћ рекао да је природно да предсједник Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп, буде у првом реду на састанку шефова држава.

Извор: Танјуг