latinica  ћирилица
26/05/2017 |  17:14 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Мектић о тајкунима у СДС-у: Имовину су стекли на криминалан начин

Министар безбједности Босне и Херцеговине, Драган Мектић, изјавио је да је спреман да се активније политички ангажује те да се у БиХ политика мора мијењати у циљу бољег суживота.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Мектић је  у интервјуу за Н1, истакао да мора престати међусобно оптуживање, те да политичари морају да раде заједно како би се дошло до напретка.

"Не могу бити сретан ако крај мене није сретан Бошњак или Хрват и обрнуто. За сада се води политика да се пружа прст у туђе двориште и производи се национални страх. Та политика мора да буде остављена. Изборе водити и добијати на реалним обећањима који ће бити усмјерени ка бољитку свих грађана овдје", рекао је Мектић

Коментаришући своју оставку у ОО СДС-а Прњавор, поновио је да је то урадио због "тајкунизације странке".

"Они су мотивисани да дођу у највише огране странке како би штитили своје властите интересе, позиције, и имовину коју су стекли у највећој мјери на криминалан начин. Они ће сву своју енергију и позицију у странци усмјерити ка томе, њих неће интересовати како ће странка проћи и да ли ће радити у интересу народа. Све ће подређивати својим интересима. Ја сам рекао не. Не напуштам странку, али нећу у такве органе са њима", закључио је Мектић.

Извор: Независне новине