latinica  ћирилица
26/05/2017 |  11:51 | Аутор: РТРС

Русија: Потези Алијансе воде ка трци у наоружању

Покрети које НАТО врши у близини граница Русије су опасни покушаји заобилажења документа о односима са Москвом, што води ка "опасној спирали трке у наоружању", саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

"Сматрамо да су покушаји заобилажења принципа из документа о односима Русија-НАТО опасни и противни истинским интересима самих чланица Алијансе", наводи се у саопштењу, пренио је "Спутњик".

Москва сматра да НАТО "покушава да легитимизује војне припреме недалеко од руских граница, што, у комбинацији са активностима појединачних чланица тог блока, мијења однос снага у Европи и води ка опасној спирали трке у наоружању".

Русија је позвала НАТО да одустане од покушаја да развије везе са Москвом у духу конфронтације, прије него што буде прекасно.

Москва је поновила да су односи Русије и Алијансе "у највећој кризи од хладног рата" и напоменула да то није избор Русије.

"То је директан резултат дугорочне деструктивне политике тог блока, с циљем да се безобзирно оствари војна и политичка доминација у европским и свјетским пословима", закључује се у саопштењу.

Извор: Срна